Ontstaan van NEIŽ

NEI® is een samengestelde methode van een aantal al bestaande technieken en is in 1994 ontwikkeld door Roy Martina. Roy Martina begon zijn carrière als arts.

In zijn praktijk zag hij 3 categorieën mensen:

1. De grootste groep waren mensen die niet genazen, ongeacht wat hij ook deed (reuma, astma, hartafwijkingen, allergieën etc.)

2. Dan een groep patiënten die vanzelf beter werden, ongeacht of hij wel of niet iets deed (griep, diaree, wondjes, etc.)

3. Als laatste nog een groep die hij echt kon helpen (botbreuken, bevallingen etc.)

Roy Martina had onvoldoende geleerd om de meeste mensen te kunnen genezen. Daarom is hij een zoektocht begonnen om de werkelijke oorzaken van ziekte te kunnen opsporen en op te heffen. Zo heeft hij vele jaren besteedt aan studie in de alternatieve geneeskunde en op dat gebied eigenlijk alles bestudeerd. Verder heeft hij vele medische onderzoeken gedaan en publiceerde hij vele wetenschappelijke onderzoeken.

In NEI® wordt gebruik gemaakt van een aantal technieken, zoals:

NLP: (Neuro Linguïstisch programmeren) Dit is een methode die analyseert hoe mensen tot bepaald gedrag komen.

Integra: ( Integratie van Natuurlijke Geneeswijzen en Therapieën en Geo Reflex Analyse) Het is een systeem om lichamelijke diagnoses te stellen en hiervoor therapie te vinden met behulp van een spiertest en vitaliteitmiddelen.

Acupunctuur: In NEI® wordt voor een belangrijk deel gebruik gemaakt van Chinese geneeswijze acupunctuur. De meridianen (energiebanen), de acupunctuurpunten en de relatie tussen organen en emoties worden gebruikt.

Affirmaties: Het woord affirmatie betekent letterlijk bevestiging en kunnen belangrijk zijn om te gebruiken ivm bewustwording.

Visualisaties: (beeldende gedachten) In NEI® worden visualisaties gebruikt om je voor te stellen hoe en wanneer de situatie was bij de totstandkoming van de eerste blokkerende emotie, negatieve geloofsovertuiging of belemmerende beslissing.

Ademhaling: wanneer iemand onplezierige gedachten en emoties heeft, zal hij/zij daardoor onbewust op een verkeerde manier ademhalen. In NEI® wordt veel aandacht besteed aan een goede bewuste ademhaling bij het verwerken van emoties.


Top 


Printerversie

Sitemap    Voorwaarden