Ervaringsverhalen

Ervaring Cursus Reiki I.
Door Yvonne

Maandag en dinsdag mocht ik langskomen voor de cursus Reiki 1. Ik had er ongelofelijk veel zin, maar vond het ook allemaal wel spannend. Wel had ik er een goed gevoel bij, dus dacht: “Ik zie het wel”. En dat bleek ook helemaal de goede instelling voor mij te zijn.

Toen ik om 10 uur bij Hilma aanbelde, werd ik hartelijk welkom geheten. Er was tijd om even te kletsen en op mijn gemak te gaan zitten. Daarna heeft Hilma uitleg gegeven over wat Reiki is en wat Reiki doet. Allemaal even interessant. Ook heb ik de eerste dag mijn twee inwijdingen gehad. De eerste keer was voor mij best wel heel bijzonder. Geen idee wat je kunt verwachten. Maar ik voelde echt wel “dingen” in en buiten mijn lichaam. Hilma vroeg hoe het was geweest en wat zij had gevoeld. En dan denk ik: “is dat dan het goede gevoel”. Maar weet je, dat maakt allemaal niets uit. Wat je voelt is goed. “Gevoelens zijn tenslotte niet goed of slecht, ze zijn!”

De eerste dag hebben we de zelf-, snel- en stoelbehandeling doorgenomen. De stoelbehandeling vond ik maar zo zo… en voelde daar niet echt heel veel bij. Of ik nu de ontvangende of gevende kant was. Dat is dan zo… Jammer maar helaas. Ondanks voorgaande vond ik de eerste dag super geslaagd. Ik heb het naar mijn zin gehad. Het boek kreeg ik niet mee naar huis, moest het allemaal maar gewoon laten zijn. Want ja… je zit midden in de cursus en dan ben je super enthousiast en wil je van alles doen. Maar nee… dat was niet de bedoeling. Dus ben ik in de avond maar gewoon gaan paardrijden op mijn paard Ollie. En je raad het natuurlijk al, dat ging geweldig. Tja… gevoel geef je tenslotte door.

Dag 2 ga je dan al heel wat relaxter richting Hoogeveen. De tweede dag heb ik mijn volgende twee inwijdingen gehad. Het voelde steeds beter. Ook Hilma voelde veel energie. En dat is toch prettig voor mijn persoon. Nu was de tafelbehandeling aan de beurt. Deze heb ik zelf ondergaan en tjeeee… dat voelde fijn. Wat een ontspanning. Ook hier vroeg Hilma hoe ik het ervaren had en vertelde wat zij had gevoeld.
Daarna mocht ik zelf een tafelbehandeling geven. En dat vond ik zo geweldig om te doen. Werd er helemaal blij van. Mijn handen waren…. ja hoe zal ik het zeggen. Hilma had er een goed woord voor, een soort van douche, dat is een goede beschrijving. Vond het fijn om te voelen, want dat had ik ook al eerder gevoeld in het dagelijks leven, maar is dat dan ook werkelijk of is het verbeelding? Zeg het maar, maar niet dus. Het is er werkelijk. Leuk leuk leuk….

Toen de tafelbehandeling ten einde was hebben we afgesloten in een goede en relaxte sfeer. Kan niet anders zeggen dat ik zeer blij ben dat ik de cursus bij Hilma gevolgd heb. Ik ben weer een stuk wijzer geworden.

Nu een week later doe ik elke dag een aardoefening en doe ik ook aan zelfbehandeling en ja… zoals al vaker gezegd in dit geschreven stuk. Geweldig!. Ook heb ik een eerste tafelbehandeling aan mijn zus gegeven met in de gedachten dat het goed is wat ik doe. Ze vond het zeer ontspannend en fijn. Ik heb mijn handen maar gewoon laten werken en zelf niet denken en vinden. Gewoon doen wat je voelt dat nodig is.

Hilma hartelijk dank.

Groeten, of zoals Hilma zegt: “Warme groet”.

Yvonne


Ervaring Cursus Reiki I.
Door Marike

Onlangs heb ik de twee-daagse-cursus Reiki I gevolgd bij Hilma van der Weide.

Altijd weer even spannend, waar kom ik terecht en wat gaat er gebeuren. Het antwoord daarop is simpel: een hartelijk ontvangst in een zeer prettige ruimte. De twee dagen zijn om gevlogen en waren erg ontspannend. Heel bijzonder om de energie te ervaren en te mogen doorgeven.

Ook de dagen erna heb ik ervaren als zeer ontstpannen!! Heerlijk om in de dagelijkse drukte, de rust te kunnen vasthouden.

Hilma, hartelijk dank voor jouw gastvrijheid en wijsheid!!

Marike


Mijn ervaring met NEI® en Reiki.
Door Johanna

In de tijd dat Hilma bezig was met de NEI® studie, zijn we regelmatig bij elkaar langs geweest. Ze heeft me veel geleerd. En door haar heb ik bepaalde dingen uit het verleden een plek kunnen geven, of het heeft me doen inzien dat ik ben wie ik ben en dat bepaalde eigenschappen gewoon bij me horen.

Een voorbeeld dat ik met jullie wil delen is dat ik als puber mijn huiswerk altijd liet liggen tot het laatste moment en dan was het altijd nog even stressen. Nu ben ik 2 jaar geleden begonnen met een opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik dacht dat nu ik wat ouder was geworden ook wel verstandiger zou zijn. Maar wederom kwamen er altijd wel dingen tussendoor waardoor mijn huiswerk weer op het laatst moest. Ik vond het erg vervelend om mijzelf zo in de stress te werken, en dat ik hierin niet veranderd ben. Door Hilma ben ik in gaan zien dat het is ontstaan in mijn kindertijd. En door dit alles heb ik er nu vrede mee en denk; “Ach, dit ben ik, en ik red het wel’. En het laatste examen dat ik in maart gedaan heb, ging heel ontspannen. Omdat ik inmiddels in maart ook een eigen schoonheidssalon ben begonnen, had ik de theorie niet goed kunnen doornemen. Maar heb het stressloos behaald met een 8.

Ook met Reiki heeft Hilma veel voor me betekend. Nek- schouderklachten werden minder doordat Hilma me Reiki gaf. Tijdens een dergelijk behandeling werd ik erg moe, maar nadien had ik energie voor tien, en mijn stijfheid in nek en schouder waren weg.

Tijdens praktijkexamens stuurde Hilma me energie op afstand via een foto, hierdoor bleef ik rustig tijdens het examen.

Johanna


Mijn ervaringen met Reiki.
Door Ina
Een aantal jaren geleden had ik bijzonder veel last van mijn elleboog. Mijn zus had al eens een soortgelijke ervaring gehad en zei dat het zeer waarschijnlijk een tenniselleboog zou zijn. Om dit te testen vroeg zij mij om haar een hand te geven. Nou, dat heb ik geweten. Pijn, vreselijk. "Ja hoor, dat is een tenniselleboog, ga maar naar de dokter en laat er maar een spuit in geven". Nu wil het geval dat ik absoluut niet dol op spuiten en injecties ben en als het op een andere manier kan dan graag. En zeker geen hormoonspuiten in mijn lichaam.

Toen we terug kwamen van vakantie heb ik mijn schoonzus Hilma gevraagd of ze met mijn klachten wat zou kunnen. Ze was toen net begonnen met Reiki en had haar eerste graad gehaald. Ze zou het nakijken en na enig voorbereidend werk had ze wat gevonden om mij te kunnen behandelen.

Op een middag ben ik naar haar toe gegaan, samen met dochter Deliana. Hilma plantte mij lekker op een stoel neer en ik moest rustig gaan zitten. Na een poosje had ik het gevoel dat mijn arm helemaal warm werd en vooral mijn elleboog. Het ging goed met de behandeling. Na een poosje was de pijn totaal verdwenen. Heel apart, ze had me helemaal niet aangeraakt en toch de pijn was weg. Afwachten maar hoe lang de pijn weg zou blijven.

Een paar dagen later belde mijn schoonzus mij op om te vragen of ik nog klachten had en of ik misschien nog een behandeling nodig had. Mijn antwoord; "Tot nu toe niet, ik heb op dit moment helemaal geen pijn meer". Ondanks dat ik voor mijn werk veel had getild (stapels boeken, en wees eerlijk, dit is een behoorlijke belasting voor de armen en ellebogen).

Na nog een aantal weken dacht ik; "Vreemd, ik heb geen pijn meer aan mijn elleboog". En ik had maar één behandeling gehad. Mijn zus had intussen natuurlijk ook al een paar keer gebeld. Zo van; "Laat er nou maar een spuit in zetten, dan ben je er vanaf". Maar ik was er al vanaf.

Bovenstaande verhaal is nu ongeveer drie jaar geleden en ik ben tot op heden nog steeds van de pijn af. Ik kan het een ieder aanraden om toch eens een behandeling Reiki te nemen voor dit soort klachten.

Ina


Top 


(C) 2011 "Sterkracht" - Alle rechten voorbehouden.

Deze pagina afdrukken